0721 000 100 sau info@isaran.ro

Construcție de calitate.

Pentru siguranța ta și a familiei tale.

 

Alege-ți apartamentul

 Află informații tehnice utile despre construcția clădirilor din proiectul rezidențial Isaran

Clădirile din proiectul rezidenţial Isaran sunt construite conform standardelor în construcţii, folosind materiale de calitate care să asigure siguranţa ta şi a familiei tale. În rândurile ce urmează, te invităm să descoperi cum sunt realizate blocurile de la structura de rezistenţă, zidărie, termoizolaţie până la acoperiş, pentru ca oricând să le poţi compara.​

 

Structura de rezistență


Respectând standardele în construcţii, proiectanţii noştri au adoptat o structură de rezistenţă pe fundaţie de tip radier general. Structura în cadre, cu nucleu central, este proiectată să reziste la o acţiune seismică de intensitate până la 7.4 grade pe scară Richter - mai mult decât suficient, ţinând cont că zona Braşov este încadrată seismic în categoria D.

Radierul general este format dintr-o placă din beton armat monolit, amplasată sub toată construcţia. Această placă asigură o suprafaţă maximă de rezemare pe teren a ansamblului. Pe radier se sprijină toate elementele structurii verticale. Construcţiile proiectate şi realizate cu o astfel de structură de rezistenţă cu o rigiditate mare, sunt, practic, nedeformabile şi se comportă ca nişte blocuri compacte.

Deşi este o soluţie constructivă ce implică o serie de costuri superioare, de câteva ori mai mari decât în cazul altor alternative, ISARAN a adoptat sistemul de fundaţie tip radier, din beton armat, tocmai pentru a asigura siguranţa şi liniştea locatarilor în cazul unui seism. 

 

Zidărie exterioară


Zidăria exterioară va fi realizată cu cărămidă ceramică Wienerberger, cel mai mare producător de blocuri ceramice la nivel mondial. Pentru a asigura un grad maxim de confort termic şi acustic s-au folosit cărămizi ceramice termobloc Wienerberger Porotherm 25/30 Light Plus, cu grosimea de 30 cm, având coeficientul de conductivitate termică λ=0,234 W/mk pentru o izolație fonică şi termică optimă.
Cărămida Wienerberger Porotherm este un material de construcție cu proprietăți de “masă termică” excepțională. Masa termică este abilitatea materialelor grele şi dense de a reţine căldura şi de a o elibera încet. Asta înseamnă că, în lunile de vară, cărămida menține locuința răcoroasă,  chiar şi în cea mai caldă perioadă a zilei, iar în timpul iernii, zidurile de cărămidă stochează căldura casei şi o eliberează treptat în interiorul locuinței.
Golurile de aer din interiorul cărămizilor se comportă precum camerele de la ferestrele termopan (cu cât mai multe, cu atât mai bine). Pe lângă avantajul termic oferit de golurile de aer, acestea reduc semnificativ greutatea faţă de cărămizile clasice. 
Blocurile ceramice Porotherm de la Wienerberger sunt extrem de rezistente în timp, în condiţii de incendiu, dar şi la cutremure  (îndeplinind cele mai exigenţe norme de calitate şi de siguranţă) şi răspund mai mult decât satisfăcător la eforturile specifice. În plus, pereţii „respiră” prin porii blocurilor ceramice, astfel încât în apartament atmosfera va fi mereu plăcută şi nu se va acumula umezeală sub tencuială. În aceste condiţii, blocurile ceramice Porotherm Light Plus asigură o zidărie solidă şi o casă sigură pentru o viață.

 

Zidărie interioară


Zidăria între apartamente şi cea interioară este realizată fără a folosi  gips-carton, ci un perete plin - ceea ce asigura o termo şi o fonoizolație superioară.  Zidurile despărțitoare dintre apartamente s-au executat folosind BCA (beton celular autoclavizat) YTONG cu grosimea de 30 cm, iar în interiorul apartamentelor s-a folosit BCA cu grosimea de 12,5 cm. Datorită coeficientului de conductivitate termică λ de 0,11 W/mk, BCA-ul YTONG este considerat un material de construcții cu proprietăţi termoizolante superioare, perfecte pentru apartamente cu un consum redus de energie.
Printre avantaje acestui tip de material regăsim:

  • proprietăţi excelente de izolare termică prin susținerea unei temperaturi interioare constante, cu umiditate controlată, datorită unei bune permeabilităţi la vapori; 
  • material ecologic, fiind produs din nisip, var, ciment şi apă - resurse complet naturale şi minerale. Extragerea materiilor prime se face prin procedee neinvazive, ecologice, echilibrul natural nefiind astfel afectat, iar produsul obținut este ecologic şi sustenabil;
  • eficienţa energetică determină economii de energie la costurile de întreținere a locuinței;
  • rezistenţă la foc: stabilitatea materialului la temperaturi înalte şi rezistenţa la foc a zidăriei asigură protecția optimă împotriva incendiilor.

Blocurile de zidărie YTONG se încadrează în clasa A1 de reacție la foc, iar în caz de incendiu, nu emană gaze toxice. Pereții solizi realizați cu YTONG permit ancorarea de obiecte de mobilier de dimensiuni mari.

Proprietățile termoizolatoare deosebite ale blocurilor YTONG asigură un climat interior constant pe parcursul întregului an şi un mediu sănătos pentru creșterea copiilor: nivel de umiditate optim, temperaturi constante, aer neviciat. În Romania, BCA-ul YTONG este primul material de zidărie certificat ca soluție pentru construirea de locuințe verzi, fiind un produs 100% natural. Certificarea a fost oferită de Consiliul Român pentru Clădiri verzi (RoGBC).

 

Termoizolație


Sistemul de termoizolaţie protejează împotriva infiltraţiilor de apă şi constituie soluţia perfectă pentru obţinerea confortului termic şi reducerea costurilor legate de consumul de energie necesar pentru încălzire. Termosistemul poate reduce costurile de încălzire (iarna) si pe cele de răcire (vara) cu până la 50%!
Pentru o mai bună izolare a pereţilor exteriori am folosit un termosistem cu polistiren expandat ADEPLAST cu grosime de 10 cm, tip EPS 80+, produs din materie primă ignifugată şi rezistenţă la ciclul îngheţ/dezgheţ.
Peste polistiren se aplică două straturi de adeziv CERESIT Thermo Universal şi plasă din fibră de sticlă de 160 grame/mp Masterplast,  rezistentă la mediul alcalin, acoperită cu substanţă care împiedică destrămarea firelor. Adezivul este aplicat in strat continuu, cu pieptenele si nu in puncte. 
Pentru finisarea fațadelor am ales o tencuială decorativă siliconico-silicatică marca CERESIT (lider mondial în domeniu). Tencuielile decorative siliconico-silicatice permit circulaţia optimă a aerului şi rezistenţă sporită la murdărie şi ajută la obţinerea protecţiei îndelungate împotriva agresiunilor biologice - ceea ce face ca tencuiala să fie durabilă, uşor de curăţat şi întreţinut.
Plăcile decorative sunt lipite cu adeziv Ceresit CM 25 pe suport dublu de plasă din fibră de sticlă. Soclul este hidroizolat cu bitum şi termoizolat cu polistiren extrudat, peste care s-a aplicat tencuială decorativă de soclu.

 

Acoperiș


​Acoperişul prevăzut în proiectul ISARAN are rol de protecţie, izolare şi de apărare a clădirii în faţă agenţilor externi. Structura acoperişului este de tip terasă netranzitabilă cu planşeu din beton armat, peste care se toarnă şapă cu o pantă între 5 şi 20 cm, deasupra căreia se aplică un strat de difuzie. Peste acest strat se montează o termoizolaţie cu grosimea de 10 cm din polistiren, o membrană de impermeabilizare de 4kg/mp şi încă o membrană bituminoasă cu ardezie, având greutatea de 4.5 kg/mp.


 

Știai că blocurile din Isaran sunt încadrate în clasa energetică A?

 

Acest lucru dovedeşte faptul că blocurile din proiectele rezidenţiale Isaran sunt construite conform normelor în vigoare şi asigură o performanţă energetică superioară a clădirii, inclusiv a apartamentelor.

Certificatul energetic încadrat în clasa A caracterizează consumul total anual cel mai scăzut de energie, respectiv un consum de până în 125 de kWh/mp/a ceea ce înseamnă că te bucuri de costuri mai mici pentru căldură, apă caldă şi lumina. În plus, certificatul energetic e obligatoriu şi îi arată viitorului proprietar sau chiriaş cât va cheltui pentru căldură, apă caldă şi lumină pentru a obţine condiţiile optime de funcţionare.